Årets viktigaste julklapp

Alla minns vi tidigare år och vilken som blev årets julklapp då. Allt från 2009 års spikmatta, den färdiga matkassen 2011 eller förra årets mobillåda. Varje år släpper Handelsinstitutet vad som blir årets julklapp och i år är det mer ovisst än någonsin. På Handelsinstitutets hemsida står det ”Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden.”

Men under ett år som i grunden formats av coronapandemin är det svårt att se andra samhällstrender och konsumentbeteenden än de som kretsar just kring arbete hemma och självisolering. Så vad blir årets julklapp? Något som alla svenskar behöver och som kan hjälpa genom den tid som väntar?

När den första vågen av covid-19 träffade Sverige lamslog den svenskarnas köpbeteenden och alla började bunkra handsprit och renlighetsartiklar istället för den vanliga vardagskonsumtionen. Det gick så fort och kom med sådan kraft att handspriten var slut i nästan hela landet. När nu den andra vågen av viruset väntas komma under vintern kan vi förvänta oss ett liknande läge som vi såg i våras och med tanke på köpkraften som vi såg så är det inte omöjligt att handspriten tar slut igen. Det kanske är det som visar sig bli årets julklapp, en julklapp som alla behöver och som alla har nytta av. Klicka hem en flaska på apohem.se/handsprit och slå in den i fint papper och ställ utanför dina äldre släktingar och bekanta som håller sig inomhus och hemma för att rida ut den här stormen. För vad ger man annars någon som redan har allt och som bara kan stanna hemma under den närmaste tiden? Ge något som kommer till användning och som alla har nytta av. Årets julklapp kanske bara helt enkelt är att hjälpa samhället och sina närstående att hålla sig friska för att på så sätt hjälpa andra att hålla sig friska.

Annars brukar årets julklapp vara just något man kan använda, en pryl som blivit populär under året och som många ser glädje i att köpa och få. Klassiska exempel är råsaftcentrifugen 2013, DVD-spelaren 2000 eller mobiltelefonen 1994. Årets julklapp ska spegla den tid vi lever i. Just nu är det en speciell tid vi lever i och därför blir årets julklapp därefter.

Många behöver hålla sig hemma och spenderar mer tid i det egna hemmet än tidigare. Det har därför blivit allt viktigare att det är en plats att trivas på och många söker efter sätt att höja mysfaktorn och trivseln hemma. På inredningsshoppen.se finns något för alla typer och hem. Många av oss har någon gång känt hur mycket även en liten förändring hemma kan göra. Ibland räcker det att flytta på saker och möblera om, ibland krävs det nya kuddar till soffan eller ett nytt matbord. Känslan av nytt och bättre är gemensam och viktigare än någonsin. Även om förändringen inte behöver vara jättestor kan det få ditt hem att kännas nytt och en sådan julklapp behöver man inte alltid ge bort, ibland får man ge den till sig själv för det kan vara skillnaden mellan att klara av att stanna hemma under pandemin och inte orka med det. Oavsett vad som blir årets julklapp har den potential att bli den viktigaste på länge.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: